Over mij

Jonique Raemakers

IK


jonique
Ik ben begonnen als Media Designer/webdesigner in september 2012. In de eerste 10 weken heb ik kennisgemaakt met alle facetten die bij de studie ICT & Media Design behoren. Technology, Business, Media Design en Software. Na deze 10 weken heb ik een duidelijke keuze gemaakt door verder te gaan met Software en Media Design. Coderen ging me goed af, ik zag het wel zitten, en ging na 10 weken verder met Software. Hier heb ik mijn propedeuse voor gehaald. Jaar 2 kwam met meer verrassingen, zoals databases, infrastructuren, servers en netwerken. Dit was voor mij niet waar ik mezelf in zag. Ik ben bewust geswitched naar Media Design, waar ik mijn creativiteit niet alleen kwijt kon in code, maar ook in visuele uitingen. Dit ging me ook goed af, en haalde hiervoor nog een propedeuse.

Met 2 propedeuses op zak ging ik in jaar 2 verder met Media Design en haalde dit jaar binnen een halfjaar.

Jaar 3 begon met mijn stage bij Exitable, te Weert. Hier heb ik de nadruk gelegd op webdesign en UX design. Met een hele hoop meer ervaring ging ik verder naar het tweede halfjaar van jaar 3 en kwam ik bij de minor Public Relations terecht. Mijn liefde voor PR begon aan het begin van de studie al, toen ik de studie promootte op beurzen en evenementen. Het contact met (jonge) mensen beviel mij, vooral het voorlichten, enthousiasmeren en inspelen op de wensen van het publiek. Vandaar mijn keuze voor deze minor. Hier leerde ik verschillende kanten van communicatie kennen, crisiscommunicatie, risicocommunicatie, maar ook artikelen schrijven, zoals persberichten. Politiek was ook een onderdeel van de minor.

Jaar 4 begon met het opzetten van een product dat echt op de markt zou komen. Hier hebben mijn groep en ik 2Story opgezet, een platform voor vluchtelingen. Met als doel om de drempel tussen de Nederlandse bevolking en vluchtelingen kleiner te maken. Een groot deel van dit semester bestond uit PR, maar ook kon ik mijn steentje bijdragen bij het design en de code.
Mijn afstudeerstage heb ik gelopen bij de Greenhouse Group te Eindhoven. De probleemstelling luidde : 'Hoe kan de kennisdeling tussen de Creative Hub en de klantteams verbeterd worden, zodat klanten eerder innovatieve opdrachten aanvragen bij de Creative Hub? Hiervoor heb ik CreativeYou gemaakt, een kennisplatform voor klantteams en de Creative Hub. Dit product is ook te vinden bij mijn werk op de homepage. Na mijn studie ben ik begonnen bij ShareOne als SharePoint consultant. Hier mocht ik klanten adviseren over de inrichting van Office365, een platform waarbij volledige intranetten in de cloud worden gemaakt. Momenteel ben ik werkzaam bij SynTouch als IT recruiter en werk ik naast mijn werk extra als Webdesigner/developer bij Jonique.nl